Stranačke aktivnosti     | 26.06.2018. 09:38 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Povodom paljevine unutrašnjeg dijela pravoslavne Crkve Rođenja Presvete Bogorodice u visočkom naselju Čekrekčije reagovao je Draško Aćimović, potpredsjednik SDP-a BiH.

„Vandalski čin u Čekrekčijama, koji ima elemente zločina iz mržnje, mora biti istražen od nadležnih organa i počinioci potom kažnjeni, zbog slanja jasne poruke da ovakvi napadi nisu dobrodošli, te da narušavaju prijeko potreban suživot.

Svjedočimo da je BiH društvo u kojem svako narušavanje multietičnosti naročito osjete manjine u dominatnoj većini. Stoga, napad u Visokom zaslužuje svaku osudu, a ovom prilikom želim poslati poruku podrške pravoslavcima u Visokom da će, kako sam i ranije naglašavao, SDP pružiti institucionalnu pomoć svima na svakom pedlju zemlje BiH, pa tako i njima.

U izbornoj godini tenzije su uvijek pojačane, a nacionalisti takve situacije znaju da koriste. Nadam se da je ovo djelo neodgovornih pojedinaca koje se neće ponoviti. Zbog toga je potrebno pravovremeno reagovanje državnih institucija, kao i osuda javnosti i drugih religijskih institucija, te opštinskih vlasti“, rekao je Aćimović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo