Sport     | 25.06.2018. 18:02 |

Ubjedljiva pobjeda Urugvaja nad Rusijom, Saudijska Arabija slavila protiv Egipta

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Nogometna reprezentacija Urugvaja pobijedila je selekciju Rusije sa 3:0 u susretu posljednjeg, trećeg kola u A-grupi Svjetskog prvenstva.

Urugvaj je poveo u 10. minuti golom Luisa Suareza, a Denis Čerišev je u 23. minuti postigao autogol za vodstvo Urugvaja od 2:0. U posljednjoj minuti Edinson Cavani je postigao svoj prvi pogodak na SP-u u Rusiji i tako postavio konačan rezultat 3:0.

Urugaj i Rusija su uoči meča na Samara Areni imali maksimalan učinak i današnji susret odlučivao je pobjednika u grupi. Urugvajci su tako sa devet bodova osvojili prvo mjesto i u osmini finala igrat će s drugoplasiranom ekipom iz B-grupe. Rusi će se sastati s pobjednikom grupe B.

U drugom susretu u A-grupi koji nije imao rezultatski značaj Saudijska Arabija je pobijedila Egipat sa 2:1. Muhamed Salah doveo je Egipat u vodstvo u 22. minuti, a izjednačio je Salman Al-Faraj u 45. minuti iz penala. Pobjedu Saudijskoj Arabiji donio je Salem Al-Dawsari u 90. minuti.

Tabela A-grupe:

1. Urugvaj 3 3 0 0 5:0 9
2. Rusija 3 2 0 1 8:4 6
3. Saudijska Arabija 3 1 0 2 2:7 3
4. Egipat 3 0 0 3 2:6 0

Susreti trećeg kola u B-grupi igraju se večeras od 20 sati, a sastaju se Iran - Portugal i Španija - Maroko. Uoči ovog kola Španija i Portugal dijele prvo mjesto sa po četiri boda, treći je Iran s tri, dok je Maroko bez bodova.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana