Regija     | 25.06.2018. 15:03 |

Butković: Kreću radovi na Pelješkom mostu

FENA Internet

ZAGREB, 25. lipnja (FENA) - Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u ponedjeljak da se prvi radovi na izgradnji Pelješkog mosta mogu očekivati sredinom sljedećeg mjeseca.

Potpisan je ugovor i osigurana su sredstva, to je prva faza, rekao je Butković u emisiji Poslovni tjedan Hrvatskog radija.

Pelješki mosta gradit će kineski konzorcij, predvođen tvrtkom China Road and Bridge Corporation, s kojim su Hrvatske ceste u travnju potpisale ugovor vrijedan dvije milijarde kuna (oko 276 milijuna eura).

Govoreći o stanju u Hrvatskim željeznicama, Butković je napomenuo da će glavnina investicija u prometnom sektoru ići u željeznice, objavio je HRT.

"Sljedeće godine raspisujemo, to je psihološki najbitniji projekt da krećemo s prugom od Zagreba prema Rijeci. Hrvatski Leskovac-Karlovac prva je dionica, projekt vrijedan 300 milijuna eura ide iduće godine. A u kolovozu ove godine kreće se s nastavkom na dionici Koprivnica - Križevci - mađarska granica. Sredstva, preko 300 milijuna eura za to su osigurana još prije dvije godine", rekao je ministar Butković, prenosi Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!