Bosna i Hercegovina     | 25.06.2018. 14:34 |

Predsjednik FBiH primio u nastupni posjet veleposlanika Japana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. lipnja (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u ponedjeljak u nastupni posjet veleposlanika Japana u BiH Hideyukija Sakamota.

Tijekom posjeta razgovarano je o aktualnim političkim pitanjima u Federaciji BiH i BiH te o mogućnostima unapređenja suradnje između Japana i Federacije BiH, posebice kroz područja turizma, obrazovanja i kulture, priopćeno je iz Ureda za informiranje predsjednika F BiH.

Veleposlanik Sakamoto kazao je kako će se, za vrijeme svog mandata u BiH, zalagati za jačanje odnosa između Japana i BiH i Federacije BiH. Također, istaknuo je da Japan, iako nije zemlja članica EU, podržava put Federacije BiH i BiH prema članstvu u EU.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je Vladi Japana na pomoći koju pruža Federaciji BiH i BiH, posebice za vrijeme poplava koje su pogodile BiH 2014. godine. Također, istaknuo je kako su projekti Japana itekako prepoznatljivi u javnosti te pridonose poboljšanju životnih uvjeta za svakog stanovnika u Federaciji BiH i BiH.

Prilikom razgovora o aktualnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH, istaknuto je kako je potrebno ojačati pravni sustav i borbu protiv korupcije te stvoriti politički ambijent i sigurnost u kojem će gospodarstvo moć rasti i razvijati se, a sam tim, i ubrzati put BiH prema euroatlanskim integracijama, navodi se u priopćenju.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Svečana akademija u Vijećnici - Nezavisnost BiH se čuva, održava i jača na svakom pedlju zemlje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo