Bosna i Hercegovina     | 25.06.2018. 11:23 |

Skupština KS po hitnom postupku razmatra izmjene i dopune Budžeta

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 25. juna (FENA) – Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas će po hitnom postupku razmatrati izmjene i dopune Budžeta KS za 2018. godinu, kao i izmjene i dopune Zakona o komunalnim taksama.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine KS je i Prijedlog zakona o porezu na promet nekretnina i porezu na nasljeđe i poklone, kao i   Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Pred zastupnicima je i Nacrt o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom, te Nacrt  zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti KS.

Također će biti razmatran Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za 2018. godinu i na Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za 2018. godinu.

U okviru ovog Prijedloga  Kolegij Skupštine će razmatrati nabavku aparata i trakica za terapiju djece dijabetičara.

Tim povodom,  zastupnicima se obratio i predsjednik Saveza dijabetoloških udruženja u BiH prim.dr. Midhad Mujić koji je tražio da troškove za nabavku aparata i trakica za šećer snosi Zavod zdravstvenog osiguranja KS, a ne korisnici.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!