Bosna i Hercegovina     | 25.06.2018. 12:49 |

Delegacija PSBiH u misiji posmatranja izbora u Turskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25.juna (FENA) - Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM) Šemsudin Mehmedović i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u PAM Mirsad Isaković boravili su u misiji posmatranja predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Turskoj.

Mehmedović i Isaković, kojima su se u okviru posmatračke misije PAM-a u Turskoj pridružili poslanici iz Alžira, Maroka i Tunisa, obišli su ukupno devet biračkih mjesta u Istanbulu, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Od ukupno 57 miliona registrovanih birača u Turskoj, u Istanbulu je registrovano 10,5 miliona birača, koji su glasali u tri distrikta glavnog grada Turske.

Iz Istanbula se u Veliku narodnu skupštinu Turske bira 101 poslanik od ukupno 600 parlamentaraca koliko broji najviša zakonodavna institucija u toj zemlji.

Juče su u Turskoj održani prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori, na kojima je pobjedu proglasio aktuelni predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan, kao i njegova Stranka pravde i razvoja (AKP), saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministrica Duraković u trodnevnom posjetu Turskoj: Fokus na jačanju obrazovne suradnje

Hurtić razgovarao sa zvaničnicima iz okruga Adapazar/Sakarya

Ambasador Aggeler u Banjoj Luci: Želimo da pomognemo da se smanje političke tenzije u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu