Bosna i Hercegovina     | 25.06.2018. 10:16 |

Studentski zbor pokrenuo peticiju zbog plaćanja potvrdnica o studiranju

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. lipnja (FENA) - Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, sukladno zahtjevima studenata, pokrenuo je peticiju kojom traži besplatne potvrde o statusu redovitosti studiranja na svim ustrojbenim jedinicama Sveučilišta u Mostaru.

 Iz Studentskog zbora podsjećaju kako je na tematskoj sjednici Senata održanoj 22. veljače 2018. od svih ustrojbenih jedinica zatražio ukidanje plaćanja razne papirologije koja tereti studente, a između ostalog i ukidanje plaćanja potvrde o statusu redovitog studenta na Sveučilištu u Mostaru.

 I prije spomenute tematske sjednice, plaćanje navedene potvrde na većini ustrojbenih jedinica Sveučilišta bilo je ukinuto, a nakon sjednice nekoliko ustrojbenih jedinica uvažile su zahtjev studenata i ukinule plaćanje potvrde o statusu redovitog studenta.

 Riječ je o Farmaceutskom fakultetu, Građevinskom fakultetu te Agronomsko-prehrambeno tehnološkom fakultetu, dok je Fakultet zdravstvenih studija najavio ukidanje od 1. listopada, budući da je potvrde u ovoj akademskoj godini spustio na jednu marku.

 "Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti te Filozofski fakultet protive se ukidanju plaćanja spomenutih potvrda", navode u Studentskom zboru.

 Također napominju kako se na sjednici održanoj 25. svibnja 2018. ZNV Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru donosi odluka da se prva potvrda (od 1. listopada do 1. studenoga) ne naplaćuje, odnosno uvodi se sličan princip kao na Filozofskom fakultetu.

 Studentski zbor poziva sve studente Sveučilišta u Mostaru da potpišu peticiju te tako pomognu u smanjenju financijskih opterećenja studenata i budu pokretači promjena u vlastitom okruženju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo