Bosna i Hercegovina     | 25.06.2018. 08:12 |

Vijeće ministara BiH o stanju u oblasti migracija u BiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o implementaciji Plana implementacije „Pregled odbrane“ i Akcionog plana implementacije „Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017 - 2027“.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebao da se nađe i Prijedlog srednjoročne strategije upravljanja dugom BiH za period 2017. – 2020. godine.

Ministri bi trebali razmatrati i Prijedlog odluke o obukama u oblasti evropskih integracija; Izvještaj o radu Mješovite komisije za praćenje provedbe Ugovora između BiH i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima za period 25. 11. 2017. – 31. 5. 2018. godine kao i Izvještaj o stanju u oblasti sigurnosti hrane u BiH za 2017. godinu.

Jedna od planiranih tačaka dnevnog reda je i Ocjena opravdanosti učešća pripadnika Tima za uklanjanje eksplozivnih naprava Oružanih snaga BiH u misiji „Odlučna podrška“ u Afganistanu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

GRAS - U subotu izmjena režima saobraćaja zbog javnog okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'