Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost PDA BiH

Saopćenje

U Travniku je u nedjelju formirano Povjereništvo Kantonalnog odbora Pokreta demokratske akcije (PDA) Srednjebosanskog kantona za čijeg je predsjednika imenovan Ramo Davran iz Travnika.

Ovom prilikom odlučeno je da će nosilac liste u ime PDA za ovaj kanton biti ugledni ljekar, dr Mirsad Peco, inače šef odjela medicine rada u travničkom Domu zdravlja. Peco je bio i borac Armije RBiH, te je bio uz svoj narod za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini.

Imenovani i delegacija u sastavu Mirsad Kukić, predsjednik PDA BiH, Safer Demirović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, zatim Elzina Pirić, poslanica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i Emin Haračić, predsjednik Povjereništva KO PDA Zeničko-dobojskog kantona, razgovarali su o programskim ciljevima i djelovanjima u narednom periodu ove političke partije.

„Drago mi je zbog činjenice da se PDA, nakon formiranja povjereništava u nekoliko kantona i regija u RS, nastavlja širiti i na Srednjebosanski kanton, čime dokazuje svoju orijentaciju istinske bosanskohercegovačke partije“, izjavio je Kukić.

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.