Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković cijeni da su uzaludne i isprazne rasprave na okruglim stolovima i saborskim odborima  o masovnom odlasku Hrvata iz BiH, ako se pri tome izbjegava označiti krivca za taj nacionalni demografski potop i jasno distancirati od višegodišnje politike preseljenja  Hrvata, njihovoga osiromašenja i kreiranja političke i sigurnosne  neizvjesnosti zbog čega i bježe iz ove zemlje.

"Pa, nije  valjda Hrvatska stranka BiH kriva što Hrvati ne doživljavaju BiH kao svoju prvu domovinu i što raspamećeni i frustrirani masovno napuštaju svoje prostore i nepovratno vode cijele obitelji. Nije problem, možemo se poigrati ironijom pa, evo, kazati i  Hrvatska stranka BiH je uzročnik stampeda našega naroda u inozemstvo, međutim, kao i u medicini da bi se neka bolest izliječila prvo je nužno napraviti točnu dijagnostiku.  

U slučaju masovnoga iseljavanja Hrvata iz BiH dijagnoza je kristalno čista i poznata. Višegodišnja pogubna i promašena politika    HDZ BiH, nesposobni, gramzljivi i otuđeni dužnosnici te stranke u vlasti na svima razinama su glavni krivci za demografsku katastrofu koja svake godine guta više od 10 tisuća Hrvata  iz  BiH. 

Ta je  politika prvo namjeravala etnički očistiti neke prostore u BiH i 'humano' preseliti Hrvate na jedno područje, a danas ta ista politika brutalno, najprljavijim metodama zaustavlja povratak Hrvata svojim kućama. Otužne su slike i tonovi s rasprave u saborskom odboru u Zagrebu, gdje kardinala Vinka Puljića, između ostaloga, saslušavaju  i 'krokodilske suze' liju neki zastupnici s ovih prostora koji su bili izravni protagonisti politike iseljevanja Hrvata iz Bosne i danas su među glavnim jastrebovima koji  sprečavaju povratak Hrvata u RS i omalovažavaju biskupa Franju Komaricu.   

Normalno je onda postaviti pitanje, kako može jedan licemjer koji u BiH glasuje za Istanbulsku konvenciju, a u saboru RH kukavički izbjegne odgovornost, govoriti o iseljavanju Hrvata. Naravno da ne može i neće i zato je otužno da se tako važan problem ponovno sramno koristi u predizbornu kampanju u koju se perfidno uvlače i  najveći crkveni autoriteti. Tko pred tim  surovim činjenicama namjerno zatvara oči i sam je sudionik te demografske zavjere, uključujući i one krugove i pojedince  koji dodijeljuju počasni doktorat za naseljavanje Hrvatske i to isključivo  Hrvatima iz  BiH", kaže na kraju Božo Skopljaković, predsjednik  Hrvatske stranke BiH.          

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.