Servisne informacije     | 23.06.2018. 09:22 |

BIHAMK- Na GP Doljani pojačana frekvencija vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. juna (FENA) - Na graničnom prijelazu Doljani pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja manifestacije ''Sveti Ivo'' u Podmilačju danas od 10.00 do 22.00 i sutra od 06.00 do 16.00 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka, saopćeno je iz BIHAMK-a.

U tim terminima alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka.

Iz istog razloga, sutra do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog deminerskih radova na dionici M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće), svakodnevno, u vremenu od 07.00 do 14.30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'