Regija     | 22.06.2018. 20:27 |

Liberijska vlada niječe da je povukla priznanja kosovske neovisnosti

FENA Agencije

BEOGRAD, 22. lipnja (FENA) - Liberijska vlada je u petak opovrgnula izviješća da je Liberija prekinula diplomatske odnose s Kosovom kao što je prethodno tvrdilo srbijansko ministarstvo vanjskih poslova zbog čega je Priština optužila Beograd za širenje lažnih vijesti.

"Vlada Republike Liberije želi opovrgnuti izviješća u nekim međunarodnim i društvenim medijima o njezinom opozivanju diplomatskih odnosa s Republikom Kosovo", stoji u priopćenju ministarstva vanjskih poslova objavljenom na njegovoj internetskoj stranici, prenosi Hina.

U priopćenju se navodi da je Liberija jedna od prvih zemalja koje su priznale suverenitet Kosova 30. svibnja 2008., pošto je Kosovo proglasilo neovisnost, te da ostaje privržena zajedničkom priopćenju o uspostavljanju diplomatskih odnosa.

Dvije države nastavljaju uživati zajedničko povjerenje i prijateljstvo, navodi se na internetskoj stranici liberijskog ministarstva.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić ustvrdio je da je Liberija prije dva dana izvijestila ministarstvo vanjskih poslova da poništava ranije priznanje Kosova, te da je notu o povlačenju priznanja datiranu 20. lipnja 2018., koju je predočio i novinarima, Dačiću predao je u Beogradu njegov liberijski kolega Milton Findlay.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dačić: Kosovo će u svibnju biti primljeno u Vijeće Europe?

Priština dobila zeleno svjetlo: Prihvaćena preporuka da Kosovo bude primljeno u Vijeće Evrope

Strasbourg: Danas rasprava u Vijeću Europe o Kosovu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo