Bosna i Hercegovina     | 22.06.2018. 17:23 |

Federacija BiH izdvojila 50.000 maraka za bolnicu u Novoj Biloj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. lipnja (FENA) - Iz Federacije BiH izdvojeno je 50.000 maraka za Hrvatsku bolnicu "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, priopćio je u petak Ured Predsjednika FBiH. 

 Nakon posjeta općinama Bugojno i Novi Travnik, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić posjetili su Hrvatsku bolnicu "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj.
 
 Ravnatelj bolnice Velimir Valjan informirao je predsjednika Federacije BiH i federalnog ministra o funkcioniranju bolnice, kadrovskim pitanjima i o projektu izgradnje šeste lamele, istaknuvši kako je izgradnja u završnoj fazi te se u naredna 2 mjeseca očekuje njezino otvaranje. 
 
 Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 2 milijuna maraka, a nedostajuća sredstva će se osigurati sa svih razina vlasti u BiH i iz Republike Hrvatske.

 Iz Federacije BiH je za povećanje energetske učinkovitosti bolnice ponovno izdvojeno 50.000 maraka. 

 Predsjednik Federacije BiH i federalni ministar izrazili su zadovoljstvo radom Uprave Hrvatske bolnice te potvrdili potporu završetku realizacije projekta izgradnje šeste lamele i svim drugim značajnim projektima bolnice, priopćeno je.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'