Bosna i Hercegovina     | 22.06.2018. 11:33 |

Organiziran odlazak učesnika Smotre folklora na Ajvatovicu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 22. juna (FENA) - U organizaciji Gradskog folklornog ansambla "Bugojno" u subotu će u tom gradu biti upriličena 17. smotra folklora, koja se tradicionalno organizira u okviru obilježavanja "Dana Ajvatovice".

- Uz naše članove, na smotri će nastupiti KUD "Bosnia folk" Zenica, KUD "Igman" Hadžići, KUD "Izvor 06" Kiseljak, KUD "Maglaj", KUD "Mladost" iz Kotorskog kod Doboja, KUD "Karaula" Travnik i KUD "Crven fesić" iz Visokog - kazao je umjetnički rukovodilac GFA "Bugojno" Enes Šehić.

Planirano je, dodaje, da manifestacija bude održana u 20 sati na platou Kulturno-sportskog centra, a prethodit će joj defile učesnika kroz centar grada.

Također, u saradnji s Muftijstvom Travnik prvi put će biti organiziran odlazak u Prusac i ručak za sve učesnike Smotre na platou Ajvatovice.

- Bit će to prilika da se upoznaju s historijom ovog dijela Bosne i Hercegovine i tradicijom Ajvatovice dugom više od pet stoljeća, koju krajem juna svake godine posjeti na hiljade vjernika iz naše zemlje i inostranstva - naglasio je Šehić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hrvatska: 30. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Županji i Čakovcu

 Međunarodna smotra folklora 'Kad zapivam niz livanjsku stranu' - Livno

Prusac: Održan centralni program i proučena 'ajvatovička dova'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana