Bosna i Hercegovina     | 22.06.2018. 09:25 |

Brčko: Devet milijuna maraka poticaja za poljoprivrednu proizvodnju

FENA Saopćenje

BRČKO, 22. lipnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH u četvrtak je na redovitoj sjednici usvojila je Pravilnik o načinu i uvjetima za poticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2018. godinu.

Predstojnik Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Zoran Gajić kazao je da su u ovogodišnji Pravilnik uvedene određene novine u odnosu na prethodne godine, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

"U Pravilniku su definirani namjena, uporaba, kriterij, uvjeti i način proizvodnje kako bi poljoprivredni proizvođači i farmeri ostvarili pravo na poticaj i dobili sredstva. Ovim Pravilnikom uvedena je novina, i to oblast uzgoja ribarstva, odnosno proizvodnja ribe. Poboljšali smo onu proizvodnju koja nije do sada bila u dovoljnoj mjeri razvijena, a bila je potrebna na tržištu Distrikta. Također, uveli smo i sustav praćenja i kontrole nadzora", kazao je Gajić.

Ukupna sredstva osigurana u proračunu za poticaje su 9 milijuna maraka, a u tijeku su i pregovori u vezi s izradom strategije za poljoprivrednu proizvodnju na temelju koje će se moći odrediti koliko i koje proizvode treba poticati.

Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici je razmatrala i Prijedlog odluke o rješavanju statusa obuhvata rijeke Brke te donijela zaključak da povjerenstvo u roku od sedam dana izvrši procjenu vrijednosti nekretnina i dostavi je članovima Vlade.

"Imamo dobivena sredstva od Svjetske banke još iz razdoblja poplava 2014. godine. Također, imamo sredstva i za eksproprijaciju parcela kako bi se ušlo u izvođenje tog projekta i na tim područjima postoje dvije vrste zemljišta, poljoprivredno i građevinsko. Za rješavanje ovog posla postoji imenovano povjerenstvo za procjene nekretnina kojem je Vlada danas zaključkom naložila da izvrši svoju zadaću u roku od sedam dana", kazao je ravnatelj Direkcije za financije Mato Lučić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana