Servisne informacije     | 21.06.2018. 16:35 |

Normalizovano saobraćanje na magistralnom putu M-5 Travnik-Donji Vakuf

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Završen je policijski uviđaj saobraćajne nezgode i normalizovano saobraćanje na magistralnom putu M-5 Travnik-Donji Vakuf, kod mjesta Oborci.  

Zbog radova na redovnom održavanju tunela na autoputu A-1, večeras od 22.00 sata do sutra do 06.00 sati, doći će do obustave saobraćaja u tunelu 1.mart (u smijeru Lašva-Zenica jug).  

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na redovnom održavanju danas se izvode na magistralnim putevima M-5 Vrtoče-Bosanski Petrovac-Bravsko i M-14 Bihać-Srbljani, zbog čega se na mjestima radova na ovim dionicama saobraća usporeno, jednom trakom.

Kolovoz je mjestimično mokar zbog lokalnih pljuskova, tako da se vozačima savjetuje opreznija vožnju.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. 

Na GP Ivanica-Gornji Brgat zbog minerskih radova u blizini graničnog prelaza u Hrvatskoj, do 18.00 sati povremeno se obustavlja saobraćaj u trajanju od 20 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Iz BiHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'