Bosna i Hercegovina     | 21.06.2018. 16:05 |

Ministrica Pendeš razgovarala sa admiralicom Norveške Louise Dedichen

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) – Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš je sa komandanticom Nacionalnog univerziteta odbrane Kraljevine Norveške admiralicom Louise Dedichen razgovarala o bilateralnoj odbrambenoj saradnji, koja je, kako je ocijenjeno, na visokom nivou.

Admiralica Dedichen predvodi delegaciju Kraljevine Norveške, koja se u posjeti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH nalazi od 19. juna.

Ministrica Pendeš se zahvalila admiralici Dedichen na dugogodišnjoj i značajnoj pomoći koju Kraljevina Norveške pruža, kako savjetodavno, tako i kroz pomoć u vidu donacija u više različitih projekata u kojima zajednički učestvuju Ministarstvo odbrane BiH i Ministarstvo odbrane Kraljevine Norveške.

Pendeš je posebno istakla naročito dobru saradnju u oblasti Jačanja integriteta, jer je to veoma važan aspekt i prioritet Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, kao i podršku Kraljevine Norveške kroz projekt “Upravljanje personalom”.

Također i podršku projektima po pitanju obuke za ženski personal u OS BiH, projektu Balkanske medicinske snage, Preventiva projektu, kao i podršku PSOTC-u, koji su značajno doprinijeli razvoju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Također je na sastanku, koji je održan u Ministarstvu odbrane BiH, razgovarano i o saradnji i planiranim aktivnostima MO i OS BiH u narednom periodu u kojima će, kako je istakla admiralica Dedichen, podršku dati i Ministarstvo odbrane Kraljevine Norveške, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Najviši sirijski vojni zvaničnik na suđenju u Švedskoj pod optužbama za ratne zločine

Galić i Goganović razgovarali s Brayonom o NATO putu BiH

Helez, Galić i Goganović čestitali Ramazanski bajram

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta