Servisne informacije     | 21.06.2018. 15:56 |

Izmjene režima javnog prijevoza povodom održavanja gradske trke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo (KS), a povodom održavanja gradske trke i privremene obustave saobraćaja u ulicama - Maršala Tita, Musala, Obala Kulina Bana, Telali, Bentbaša i Mula Mustafe Bašeskije u petak, 22. juna,  od 19.00 do 22.00 sata doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza, saopćeno je iz KJKP Gradski saobraćaj (GRAS).

Kako se navodi, tramvajski saobraćaj će se u spomenutom vremenskom periodu odvijati preko okretnice Skenderija, te neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod, a  Linija 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa Trga Austrije, a na relaciji Skenderija - Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Istovremeno, linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo, Breku i Breka II mijenjat će polazni terminal i umjesto od Doma Armije polaziti sa terminala Drvenija, dok će linije koje polaze sa terminala Park za Jagomir i Sedrenik, te linije koje zbog radova na sobraćajnici umjesto sa terminala Sutjeska polaze iz ulice Koševo za Vogošću, Ilijaš - Lješevo, Kamenicu, Poljine i Nahorevo, biti u zastoju u vrijeme prolaska trkača.

Operativni organi MUP-a vršit će regulisanje saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama i naznačenom terminu, saopćila je GRAS-ova Služba za odnose sa javnošću.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Trebevićka žičara zatvorena za posjetioce 12. i 13. juna zbog redovnog godišnjeg pregleda

Završen uviđaj saobraćajne nezgode na MP Goražde-Foča, saobraća se nesmetano

Zbog nezgode na MP Goražde-Foča obustavljen saobraćaj teretnih vozila

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo