Najave     | 21.06.2018. 14:25 |

U Čitluku sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. lipnja (FENA) - Peta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova (SOG) Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u utorak, 26. lipnja, u Čitluku.

Zbog trenutne aktualne situacije s izbjegličkom krizom u Bosni i Hercegovini na sjednicu su pozvani predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, a Predsjedništvo Saveza tom prilikom bi trebalo zauzeti svoj stav o izbjegličkoj krizi u BiH, priopćeno je iz SOG-a FBiH.

Na sjednici će, među ostalim, biti razmatran izvještaj sa zajedničke sjednice komisija Saveza i to: Komisije za ustavna i zakonodavna pitanja, Komisije za razvoj i unapređenje lokalne samouprave, Komisije za ekonomski razvoj općina i gradova i financije i Komisije za imovinska pitanja, prostorno uređenje, stambeno-komunalne djelatnosti i zaštitu životnog okoliša koje su razmatrale vrlo značajne teme kao što je Zakon o koncesijama, pitanje izbjegličke krize i drugo.

Članovi Predsjedništva Saveza također će biti informirani o aktivnostima Saveza na različitim projektima, kao što su projekt "Jačanje kapaciteta saveza općina i gradova u Bosni i Hercegovini", Projekt integriranog lokalnog razvoja – ILDP, projekt ReLOad te projekt "Jačanje uloge mjesnih zajednica".

Kako je priopćeno, Predsjedništvo Saveza će, na traženje Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, imenovati i dva predstavnika Saveza u radnu grupu čiji je zadatak usklađivanje propisa iz oblasti građevinskog zemljišta sa Zakonom o stvarnim pravima.

Također, na sjednici će se naći i informacije o predstavljanju izvještaja Zajedničke komisije za lokalne vlasti, puštanju u rad web portala "Javna prezentacija podataka registra cijena nekretnina Federacije Bosne i Hercegovine", kao i informacije o drugim aktivnostima Saveza vezanim za sudjelovanje predstavnika Saveza na skupovima od značaja za lokalnu samoupravu, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sutra sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH

Članice SOGFBiH-a pomažu stradalima u potresu

Aktivnosti SOGFBiH na jačanju kapaciteta jedinica lokalne samouprave za apsorpcijom EU fondova

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana