Stranačke aktivnosti     | 21.06.2018. 13:31 |

Saopćenje za javnost Pokreta 'Odgovor'

FENA Saopćenje

Ćamil Duraković: Neprihvatljivo je da se donosi Zakon o zaštiti žrtava torture bez konsultacija sa logorašima 

Ćamil Duraković je pozvao Narodnu skupštinu Republike Srpske da otvori proces konsultacija o sadržaju Prijedloga zakona o zaštiti žrtava torture u entitetu RS, te da se u ovu diskusiju konačno uključe predstavnici udruženja logoraša Bošnjaka, Hrvata i Roma u RS-u. 

"Izuzetno je važno da u entitetu RS građani postanu svjesni da se ne mogu budžetska sredstva za civilne žrtve rata dijeliti nesrazmjerno i grubo ignorišući bošnjačka i hrvatska udruženja. Moraju shvatiti da je neprihvatljivo da postoje 'crne liste' udruženja samo zato što ona ne dijele viđenja vladajuće garniture o činjenicama o genocidu, ratnim zločinima i logorima", kazao je Duraković. 

"Kao potpredsjednik entiteta RS, na svaki propis ću imati komentar, okupit ću ljude iz struke, održavat ćemo javne rasprave i diskusije kad to NSRS bude odbijala da učini. Od svega ćemo vam praviti problem gospodo, jer ignorišete bošnjačke i hrvatske žrtve. Bolje bi vam bilo da se dobro potrudite da ja ne dođem u Banju Luku, jer ako dođem glava će vas zaboliti i prestaćete sa segregacijom, apartheidom i negiranjem naših žrtava", zaključio je Duraković.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javost Pokreta Odgovor

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo