Bosna i Hercegovina     | 21.06.2018. 12:51 |

Saradnja Pravnog fakulteta UNSA i Informativnog centra o MKSJ

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Informativni centar o Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju otvorio je vrata za studente, istraživače, profesore i akademske djelatnike Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu sa kojima će u narednom periodu sarađivati i realizirati zajedničke projekte.

Tim povodom jutros je u Vijećnici gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio dekanesu Pravnog fakulteta Hajriju Sijerčić-Čolić te prodekane Fikreta Karčića i  Midhata Izmirliju.

Gradonačelnik Skaka i dekanesa Sijerčić-Čolić potpisali su i Memorandum o saradnji ove dvije institucije koji otvara široke mogućnosti kooperacije te iskorištavanja mogućnosti koje Informativni centar MKSJ pruža.

– Ovakvi sporazumi daju istinski i viši smisao postojanju Informativnog centra MKSJ. Uvjereni smo da će studenti i stručnjaci sa Pravnog fakulteta, na bazi ove naše saradnje, iskoristiti puni kapacitet i nemjerljivu historijsku i nacionalnu vrijednost koje ima Haška arhiva, Informativni centar i autentična sudnica koja je smještena u Vijećnici – rekao je gradonačelnik Skaka.

Dekanesa Sijerčić-Čolić je izrazila zadovoljstvo sporazumom te je najavila već od ovog ljeta realizaciju zajedničkih projekata.

Informativni centar zvanično je otvorena 23. maja ove godine i djeluje u sklopu Grada Sarajeva, saopćeno je iz Gradske uprave.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Finansijska podrška Grada Sarajeva bh. sigurnim kućama se nastavlja

Postavkom instalacije Think Freedom 1425 počelo obilježavanje 32. godišnjice opsade Sarajeva

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu započeli praksu u Federalnoj upravi policije

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije