Bosna i Hercegovina     | 21.06.2018. 13:31 |

Obilježen Dan općine Srebrenik

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Delegacija Vlade predvođena premijerom Tuzlanskog kantona Jakubom Suljkanovićem prisustvovala je danas svečanoj sjednici Općinskog vijeća i položila cvijeće na spomen-obilježjima povodom Dana općine Srebrenik.

Obrativši se prisutnima, premijer Suljkanović je svim građanima uputio čestitke povodom obilježavanja Dana Općine, te kazao da i pored brojnih problema s kojima se susreće Srebrenik iz dana u dan postaje razvijeniji s realnim perspektivama još bržeg razvoja, saopćeno je iz TK.

- Njegovog značaja i uloge u društvenim i ekonomskim odnosima u Tuzlanskom kantonu Vlada je itekako svjesna. Dokaz toga je naša zajednička realizacija značajnih infrastrukturnih i kapitalnih projekata na području Srebrenika, te podrška koju pružamo u realizaciji svih značajnijih događaja - rekao je Suljkanović.

Premijer TK posebno je istakao i značaj privrednog razvoja te stvaranja uslova za privlačenje domaćih i stranih investitora, a time i otvaranja novih radnih mjesta, pri čemu bi prioritet općinskih vlasti trebalo biti formiranje takozvanih poslovnih zona.

Vlada TK će u narednom periodu, u saradnji s Općinom Srebrenik, započeti i neke nove projekte, kazao je Suljkanović, te kroz razvoj poslovnih zona domaćim i inostranim investitorima nastojati ponuditi znatno povoljnije uslove za pokretanje biznisa i otvaranje novih radnih mjesta, i uopće razvoj Općine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Suljkanović i direktor lukavačke 'Sode' o problemu snabdijevanjem ugljem

Suljkanović čestitao Dan policije TK

Premijer TK čestitao novinarima Međunarodni dan slobode medija

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana