Najave     | 21.06.2018. 08:09 |

Početak izgradnje 48 stanova u okviru projekta Zatvaranje kolektivnih centara

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Državna ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac danas će prisustvovati svečanosti kojom će biti obilježen početak radova na izgradnji zgrade sa 48 stanova u Trebinju, a u okviru realizacije projekta CEB2 - Zatvaranje kolektivnih centara.

Svečanosti će prisustvovati i ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović te predstavnici Razvojne banke Vijeća Evrope, najavljeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Planiran je i sastanak ministrice Borovac i ministra Čordaša s gradonačelnikom Petrovićem te obilazak lokacije izgradnje objekta u Zasad polju. 

Projekt "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja – CEB 2“ provodi se u 45 gradova i općina u BiH, a njime je planirano zatvaranje 121 kolektivnog centra. Planirana je izgradnja 2.611 stambenih jedinica neprofitnog socijalnog stanovanja, te će se više od 7.200 stanovnika 121 kolektivnog centra preseliti u nove stambene jedinice.

Projekt CEB 2 implementira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH putem nadležnih entitetskih ministarstava, organa lokalnih vlasti te resornih kantonalnih ministarstva/uprava u Federaciji BiH i UNHCR-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Na području Trebinja zaplijenjeno deset kilograma marihuane

EU4AGRI - Trebinje dobilo novu Gradsku pijacu za još ljepši grad

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo