Regija     | 20.06.2018. 19:17 |

Liberija povukla priznanje neovisnosti Kosova

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 20. lipnja (Fena) - Liberija je još jedna od zemalja koja je povukla priznanje neovisnosti Kosova.

 Liberijski šef diplomacije Milton Findley predao je svom srbijanskom kolegi Ivici Dačiću notu o povlačenju priznanja kosovske neovisnosti koja će ostati na snazi sve dok traje dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

 U noti se objašnjava da je Liberija priznala kosovsku neovisnost "temeljem saznanja kako Beograd nije spreman pregovarati o rješenju s južnom pokrajinom Kosovo", ali je danas u tijeku dijalog između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

 "Imajući to u vidu, bilo je samo prikladno da Liberija zauzme stajalište koje omogućuje odgovarajuće rješenje za građane Srbije i pokrajine Kosovo", a sukladno tome "Liberija poništava svoje priznanje Kosova".

 Nova odluka ostaje na snazi "sve do okončanja razgovora i pregovora pod pokroviteljstvom EU“, stoji u liberijskoj noti koju je medijima dostavilo Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

 Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić naglasio je kako se Srbija ponosi poviješću odnosa s Liberijom "iz vremena Jugoslavije i Pokreta nesvrstanih", a sljedeće godine obilježit će šest desetljeća diplomatskih odnosa Beograda i Monrovije.

 "Mi baštinimo tradiciju dobrih odnosa s Liberijom i u tom smislu smo danas potpisali čitav niz sporazuma i dogovorili se da pokušamo 'resetirati' odnose i uzajamno si pomagati", izjavio je Dačić, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Dačić: Kosovo će u svibnju biti primljeno u Vijeće Europe?

Priština dobila zeleno svjetlo: Prihvaćena preporuka da Kosovo bude primljeno u Vijeće Evrope

Strasbourg: Danas rasprava u Vijeću Europe o Kosovu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo