Stranačke aktivnosti     | 20.06.2018. 19:18 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres - Mirsad Hadžikadić

FENA Saopćenje

Jučerašnja odluka Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH o usvajanju izmjena Krivičnog zakona FBiH kojom se ukida član zakona na osnovu kojeg su podignute optužnice protiv određenih političkih subjekata je još jedan u nizu primjera bahatog ponašanja predstavnika vlasti koji sebe stavljaju iznad zakona, morala i ljudi. U Bosni i Hercegovini su na snazi dva paralelna svijeta: svijet političara koji imaju moć da rade sve što žele bez ikakvih posljedica i svijet boraca, ljekara, penzionera, mladih, otpuštenih radnika, nezaposlenih i ostalih obespravljenih ljudi koji svakodnevno moraju da se bore za minimum svojih prava i golu egzistenciju. Koaliciji vladajućih i opozicionih stranaka očigledno nije stalo ni do države ni do „običnih“ građana već samo do samih sebe i svojih privilegija.

Pozivam građane da se ove odluke političara sjete kada budu glasali 7. oktobra i da se zapitaju da li su ovo političari kojima žele da povjere odluke o sudbini svoje djece.

 

Vrijeme je za duboke i radikalne promjene.

 

Budite iskra promjene i nove budućnosti BiH.

 

Prof. dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana predsjedništva BiH

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana