Stranačke aktivnosti     | 20.06.2018. 15:13 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

 

Kada je u pitanju Klub HDZ BiH-HNS, ništa nas više ne može iznenaditi, pa ni najnovije priopćenje u kojem su, očekivano u odnosu na dosadašnju separatističku politiku, odbili učestvovati  na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Kao što sva javnost zna, na dnevnom redu će se naći prijedlog Zakona o izbornim jedinicama, što je rezultat dogovora pet bh parlamentarnih stranaka. Ponavljajući mantru o nepoštovanju Ustava i ugroženosti legitimiteta hrvatskog naroda, danas su samo dodali  i da je sazivanje ove sjednice “potpuna desubjektivizacija hrvatskog naroda„ ma šta to značilo, i da će oni (opet) sačekati da se o tome izjasni Hrvatski narodni sabor. Suviše providno a da bi bilo i logično! Da podsjetimo: Danas je Ustavna komisija predstavničkog doma Parlamenta FBiH podnijela izvještaj u kojem stoji da za donošenje prijedloga Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBIH –postoji ustavni osnov, da je predložen od ovlaštenih predlagača i da postoji pravni osnov za hitnu proceduru!

 I još nešto: Po ko zna koji put za ovaj prijedlog  Zakona o izbornim jedinicama tvrde da je prijedlog bošnjačkih stranaka. Demokratska fronta nije nacionalna, pa tako ni bošnjačka stranka, već lijeva stranka građanski orijentirana. Ni ovaj nizak udarac neće nas pokolebati da od toga odstupimo, a  ono što nudimo, koliko god ne odgovara Čoviću i društvu, odgovara građanima BiH. Idemo do kraja.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

DF

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'