Bosna i Hercegovina     | 20.06.2018. 14:18 |

Bobar: Policija pregleda teren i trasu kretanja učesnika 'Marsa mira'

FENA Dušica Stanojević

ZVORNIK, 20. juna (FENA) - Povodom predstojeće komemoracije stradalim Bošnjacima u Srebrenici, formiran je Štab akcije "Srebrenica 2018“, s ciljem da ovaj, kao i drugi javni skupovi koji se obilježavaju u narednom periodu na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik, proteknu u miru i bez neželjenih posljedica - potvrdio je Feni portparol ove uprave Miljan Bobar.

Naglasio je da policija svakodnevno preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi predstojeći skup protekao bezbjedno.

-U toku su pripremne radnje koje obuhvataju pregled terena i trase kretanja učesnika Marša mira. U ovim aktivnostima angažovan je dovoljan broj policijskih službenika – naglasio je Bobar.

Također, dodao je da MUP RS-a, odnosno Policijska uprava Zvornik, ima dobru saradnju sa svim bezbjednosnim strukturama koje su uključene u obezbjeđenje predstojećih skupova na ovom području.

Članovi Štaba su održali sastanak 7. juna na kome su analizirane dosadašnje aktivnosti o pripremi osiguranja skupa u Potočarima 11. jula.

Razgovorima su, kako je dodao, prisustvovali pripadnici drugih sigurnosnih agencija u BiH.

Također, u narednom periodu će biti održan još jedan sastanak članova Štaba gdje će se sagledati dosadašnje aktivnosti po ovom pitanju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'