Najave     | 20.06.2018. 14:10 |

Izložba radova učenika Srednje škole likovnih umjetnosti Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. lipnja (FENA) - U prostorijama Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića u Mostaru u ponedjeljak, 25. Lipnja, s početkom u 18 sati, bit će otvorena izložba završnih radova maturanata ove škole.

Uz prigodan program, predstavit će se 13 maturanata koji ove godine završavaju svoje četverogodišnje umjetničko obrazovanjem, najavili su iz te škole.

To je 18. generacija maturanata koji izlažu svoje radove uz koordinaciju i pratnju svojih mentora Ilije Kegelja (akademski kipar), Ivone Terzić (akademska slikarica) i Mirjane Drežnjak-Naletilić (akademska grafičarka).

Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića djeluje od 1996. godine. Kroz četverogodišnje obrazovanje učenici stječu znanja i vještine o tradicionalnim i suvremenim likovnim tehnikama, osposobljava ih se za projektiranje uporabnih predmeta te funkcionalno i vizualno estetsko oblikovanje.

Škola je od regionalnog značaja i pohađaju je učenici iz velikog dijela Bosne i Hercegovina, ali i Hrvatske. Trenutno u školi postoje zanimanja kipar, slikar, grafičar, modni dizajner i industrijski dizajner.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Otvorena izložba slika Mladena Ivešića „Duhovni obzori – likovni horizonti“

Izložba slika Lene Kramarić u Muzičkom centru Pavarotti

Mladi crnogorski umjetnici predstavili se u Muzeju Žitomislić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta