Bosna i Hercegovina     | 20.06.2018. 13:54 |

Osmanović: Na vanrednoj sjednici o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVIO, 20. juna (FENA) - Šef Kluba poslanika Stranke demokratke akcije (SDA) Ismet Osmanović naglasio je danas novinarima, u pauzi vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, da će nakon ove kasnije danas biti održana još jedna vanredna sjednica.

Na dnevnom redu te vanredne sjednice trebalo bi da bude samo jedna tačka i to Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH. Predlagači tog zakona su klubovi poslanika SDA, SBB-a, SDP-a BiH i DF-a, te delegat Naše stranke iz Doma naroda Predrag Kojović.

- Održat ćemo danas vanrednu sjednicu, raspraviti o tom zakonu i nadam se usvojiti ga – naglasio je Osmanović.

HDZ je, kaže, bio pozvan da sudjeluje u izradi, donošenju i predlaganju tog zakona. Navodi da su oni sve dosadašnje prijedloge odbili, uključujući čak i kompromisne prijedloge koje je nudila međunarodna zajednica.

- Njihova je stvar kako će dalje postupiti u vezi s tim zakonom - naglasio je Osmanović u vrijeme pauze koju je zatražio Šef Kluba HDZ- HNS Jozo Bagarić.

Osmanović je podsjetio da je pet političkih partija jučer predložilo zakon o izbornim jedinicama i broju mandata u FBiH, te zatražilo vanrednu sjednicu Predstavničkog doma na kojem bi taj zakon bio razmatran. Predsjedavajući Predstavničkog doma PFBiH je, po tom zahtjevu, zakazao vandrednu sjednicu za kasnije danas te na dnevni red uvrstio taj zakon.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lendo poziva Parlament FBiH da izvrši obavezu i usvoji amandman na Ustav

Federalnim parlamentarcima predstavljena izložba portreta 'Lično' Velije Hasanbegovića

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - Parlamentarni odbor podržao izmjene Zakona o kontroli cijena

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'