Bosna i Hercegovina     | 20.06.2018. 14:02 |

Održana sjednica Vlade HBŽ-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 20. lipnja (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je, na svojoj današnjoj sjednici, Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava i raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2018. godine u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Odobrena sredstva u Proračunu u tekućoj godini za grant sporta iznose 180.000 maraka.

Temeljem donesene Odluke, Vlada HBŽ-a dala je suglasnost Sveučilištu u Mostaru za donošenje odluke o namjeravanoj integraciji Sveučilišta u Mostaru kojom bi to Sveučilište ubuduće bilo jedinstvena pravna osoba.

Usvojena je i odluka o izdvajanju 5.000 maraka iz tekuće pričuve županijskog proračuna za sponzoriranje 12. županijske stočarske izložbe u sklopu tradicijske poljoprivredno, kulturne i sportske manifestacije "Dani kosidbe na Kupresu 2018. godine", priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Vlada je dala suglasnost na prijedlog odluke na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu MUP-a Hercegbosanske županije, a usvojeno je i rješenje o imenovanju predsjednika i članova privremenog Nadzornog odbora JP RU "Tušnica" d.o.o. Livno na razdoblje od tri mjeseca.

Prema donesenom rješenju Željko Marijan imenuje se za vršitelja dužnosti direktora Uprave za civilnu zaštitu HBŽ-a do okončanja natječajne procedure.

Vlada je odobrila pet tisuća maraka župi sv. Ilije Proroka Glamoč, kao financijsku potpora za proslavu mlade mise te 15.000 maraka za rješavanje stambenog pitanja policijskog službenika Žarka Bošnjaka, koji je zbog posljedica ranjavanja, vršeći dužnost policajca PU Drvar, ostao trajni invalid prilikom sprječavanja pljačke banke u Drvaru 3. ožujka 2017. godine, priopćeno je Vlade HBŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana