Najave     | 20.06.2018. 14:01 |

UNSA promoviše 81 doktora nauka i umjetnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Promocija doktora nauka i umjetnosti Univerziteta u Sarajevu (UNSA) bit će upriličena na prigodnoj svečanosti 21. juna u Narodnom pozorištu Sarajevo, saopćeno je iz UNSA.

Rektor UNSA Rifat Škrijelj, prorektori Univerziteta u Sarajevu te dekani fakulteta i akademija promovirat će 81 kandidata i kandidatkinju na čast doktora nauka i umjetnosti.

Univerzitet u Sarajevu obavlja svečane promocije doktora nauka i umjetnosti dva puta godišnje, u 6. i 12. mjesecu u okviru Dana Univerziteta.

Bit će promovirano 12 kandidata na čast doktora tehničkih nauka, 10 kandidata na čast doktora medicinskih nauka, po pet kandidata na čast doktora socioloških,
zdravstvenih, historijskih i pravnih nauka, po četiri kandidata na čast doktora pedagoških i bioloških nauka, po tri kandidata na čast doktora ekonomskih, poljoprivrednih i hemijskih nauka, po dva kandidata na čast doktora književno-historijskih, farmaceutskih, islamskih, književnih, odgojnih i veterinarskih nauka, po jednog kandidata na čast doktora žurnalističkih, političkih, komunikoloških, bibliotečkih, prehrambeno-tehnoloških, matematičkih, stomatoloških, biotehničkih i upravnih nauka, te jednog kandidata na čast doktora muzičkih umjetnosti.

- Cjeloživotno učenje kao imperativ stručnog uspjeha u složenim društvenim okolnostima nema alternative. Zato nas svaki put iznova raduje promocija doktoranata, jer smo svjesni činjenice da su svojim znanjima i kompetencijama koje nesporno posjeduju naši doktoranti najpozvaniji da nas vode u budućnost - ističe rektor Škrijelj.

Ocjenjuje da doktoranti Univerziteta u Sarajevu imaju ključnu ulogu u razvoju bosanskohercegovačke stvarnosti, navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću UNSA.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Mesihović i delegacija Univerziteta u Sarajevu o strateškim i razvojnim programima

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana