Bosna i Hercegovina     | 20.06.2018. 13:05 |

Završeno zasjedanje Konferencije parlamentarnih komisija za evropske poslove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Posljednjeg dana rada plenarnog zasjedanja Konferencije parlamentarnih komisija za evropske poslove parlamenata Evropske unije (COSAC) delegacija Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) učestvovala je na sesijama o kohezionim politikama EU poslije 2020. i EU interparlamentarnoj saradnji u kontekstu debate o subsidijarnosti i proporcionalnosti, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Delegaciju su činili predsjedavajući Nikola Lovrinović i član Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac

Bh. delegacija posjetila je i ambasadu Bosne i Hercegovine u Bugarskoj gdje su u dužem razgovoru sa ambasadorom Radomirom Bogdanovićem analizirani dometi bugarskog predsjedavanja Evropskom unijom i učešća BiH u nizu multilateralnih susreta koji su u okviru predsjedavanja uključivali i zemlje regiona zapadnog Balkana.

Također, analizirani su i aspekti privredne saradnje između Bugarske i BiH te mogućnosti njenog jačanja, kao i očekivanja od predstojećih sastanaka kojima će domaćin biti Bugarska i koji će biti održani u okviru Inicijative 16+1, a čiji je cilj jačanje suradnje Kine i zemalja srednje i istočne Evrope, navodi se u saopćenju Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

Otvorena Međunarodna konferencija 'Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot'

Saučešće predsjedavajućeg Doma naroda BiH Kemala Ademovića povodom smrti Roberta Badintera

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom