Stranačke aktivnosti     | 20.06.2018. 12:26 |

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

FENA Saopćenje

Klub poslanika SDPBiH u Skupštini Tuzlanskog kantona, još jednom želi upoznati javnost, da je jučer u toku dana skupljeno 12 potpisa poslanika u Skupštini TK i na taj način ispunili uslove za zakazivanje HITNE sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona za petak 22.6.2018. godine u 9:30 sati. 

-        Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla traži od Vlade Tuzlanskog kantona da osigura stalnu i kontinuiranu zdravstvenu zaštitu građana TK. 

-        Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla smatra, da su osnovna ljudska prava organizovanja, s ciljem predstavljanja, pa time smatra opravdanim zahtjeve Strukovnog sindikata doktora medicine  i stomatologije Tuzlanskog kantona. 

-        Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla, traži od Vlade Tuzlasnkog kantona da prekine sa daljim izazivanjem vještačkog sukoba između Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije i Nezavisnog Strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu TK, jer su članovi i jednog i drugog Sindikata bezbroj puta do sada pokazali jedinstvo prilikom pružanja zdravstvenih usluga građanima TK. 

-        Još jednom podsjećamo javnost, da je nadležno ministarstvo u Vladi TK davalo traženu reprezentativnost Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona, a da je Vlada u prošlom sazivu predvođena SDA to poništavala. 

-        Tražimo od Vlade Tuzlanskog kantona, da u skladu sa svojim nadležnostima iznađe rješenje sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije TK, i ni pod koju cijenu ne dozvoli najavljene otkaze, a koje bi imale za posljedicu urušavanje zdravstvenog sistema i ostavljanje skoro pola miliona građana Tuzlanskog kantona bez zdravstvene zaštite. 

 

KO SDPBiH Tuzla

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

KO SDPBiH Tuzla insistira na izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo