Bosna i Hercegovina     | 20.06.2018. 11:08 |

Veterinarskoj stanici Sarajevo uručeno vozilo za transport napuštenih pasa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Kantonalnom javnom preduzeću Veterinarska stanica Sarajevo uručeno je vozilo za transport napuštenih pasa, za šta je Općina Centar izdvojila oko 40 hiljada konvertibilnih maraka.

Riječ je o teretnom vozilu "caddy" opremljenom sa osam boksova za transport napuštenih pasa na području Centra. 

Uime načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića spomenuto vozilo su direktoru KJP Veterinarska stanica Sarajevo Almiru Džankoviću predali na korištenje njegovi saradnici Vahid Bećirević, Amela Landžo i Samir Šehović.

Direktor Džanković se zahvalio Općini Centar na ovoj vrijednoj donaciji koja će im uveliko olakšati rad.

- Odlukom Skupštine Kantona Sarajevo azil za napuštene životinje u Prači je odnedavno dat na upravljanje kantonalnoj Veterinarskoj stanici Sarajevo. Ovo vozilo ćemo koristiti prevashodno za udomljavanje pasa - istakao je on.

Općina Centar je u prošloj godini Veterinarskom fakultetu u Sarajevu izdvojila sredstva za izradu studije o zbrinjavanju pasa lutalica na području te lokalne zajednice. Jedna od predloženih aktivnosti je i nabavka vozila za transport napuštenih pasa.

Ta lokalna zajednica pokušavala je i ranije na više načina riješiti problem prisustva velikog broja pasa lutalica na gradskim ulicama, počev od finansiranja zbrinjavanja pasa lutalica u azilima, kao i njihove sterilizacije i kastracije, pa do saradnje sa udruženjima za zaštitu napuštenih pasa, što sve zajedno nije dalo učinkovite rezultate.

- Rješavanje nagomilanih problema sa psima lutalicama direktno je u interesu građana, a Općina Centar će učiniti sve kako bi se on sistemski riješio i kako bi se obezbijedila sigurnost građanima - navodi se u saopćenju Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Priopćenje za javnost HRS-a

Eichhorst: Nastavljamo raditi i podržavati BiH na njenom evropskom putu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo