Svijet     | 20.06.2018. 11:01 |

KCNA - Kina i Sjeverna Koreja raspravljale o denuklearizaciji i 'istinskom miru'

FENA Internet

SEUL, 20. juna (FENA) - Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un i kineski predsjednik Xi Jinping pronašli su zajednički jezik u pitanjima o kojima su raspravljali na samitu dvojice čelnika, među kojima je i denuklearizacija Korejskog poluotoka, javila je u srijedu sjevernokorejska državna novinska agencija.

Kim i Xi razmijenili su mišljenja o istorijskom sastanku Kima s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Singapuru prošle sedmice te načinima denuklearizacije, javila je Centralna korejska novinska agencija (KCNA).

Sjevernokorejski čelnik također je obećao tokom sastanka s Xijem u Pekingu da će sarađivati s kineskim zvaničnicima u osiguranju "istinskog mira" u procesu "otvaranja nove budućnosti" na Korejskom poluotoku, prenosi agencija.

Kimova dvodnevna posjeta Pekingu bit će završena tokom dana, prenose državni mediji u Kini i u Sjevernoj Koreji. Ona je uslijedila nakon samita u Singapuru na kome su Kim i Trump potvrdili predanost radu na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka, prenosi Reuters.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kina i Indonezija pozvali na hitan i trajan prekid vatre u Gazi

Ministri odbrane SAD-a i Kine održali prve razgovore u 18 mjeseci

Xi: Moramo posmatrati i razvijati bilateralne odnose na svestran način

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana