Stranačke aktivnosti     | 20.06.2018. 09:53 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Zašto nema reakcije kandidata za člana Predsjedništva BiH u vezi sa gubitkom imovine BiH u Hrvatskoj? 

Podsjećam da je jedna od glavnih dužnosti i obaveza Predsjedništva Bosne i Hercegovine vanjska politika i međunarodni odnosi, te stoga čudi da se niti jedan od protukandidata koji su obznanili kandidaturu, kao i oni čija se kandidatura najavljuje, nisu usudili reagovati na gubitak i otimačinu državne imovine u Republici Hrvatskoj izglasavanjem jednostranog Zakona o upravljanju državnom imovinom u Republici Hrvatskoj.

Nameće se pitanje zbog čega nema reakcije i zbog čega šutnja, kada su im puna usta domoljublja i patriotizma?

Da li je jedan od mogućih razloga umiješanost političkog vrha svake od stranaka, koje su dale svoje kandidate za člana Predsjedništva BiH, u skandale prometovanja, gubitka i otimačine državne imovine Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, Republici Srbiji i Crnoj Gori?

Bez obzira što medijski i zakonski ambijent u Bosni i Hercegovini ne poznaje pojam debate, pozivam sve kandidate da zbog građana Bosne i Hercegovine otvorimo debatu o ovome strašnom problemu i mogućem gubitku imovine vrijedne više od 10 milijardi eura u Hrvatskoj, preko 8 milijardi eura u Srbiji (bez naknade za električnu energiju od 1992. – 2018. vrijednu preko 5 milijardi eura). Kao i to da otvorimo krupna pitanja tranzicijskog i međudržavnog kriminala oko prometovanja imovine Bosne i Hercegovine, bez obzira o kome se radilo.   

Na kraju nije bitno da li je mačak/ka crn/a ili bijel/a, bitno je da lovi miševe.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom