Magazin     | 19.06.2018. 19:33 |

Počelo glasovanje za najfotogeničniju Hrvaticu u narodnoj nošnji

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 19. lipnja (FENA) - Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" i Hrvatska matica iseljenika započele su s natjecateljskim aktivnostima oko Pete revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske koja će se održati 6. srpnja u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu.

Kako navode iz Udruge "Stećak", na dan održavanja revije, među natjecateljicama, biraju se najljepša djevojka te prva i druga pratilja, s tim da se prije toga održava svojevrsno prednatjecanje, odnosno glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji koje je počelo danas, 19. lipnja, i trajat će do petka, 6. srpnja.

Na natjecanje se dosad prijavila 21 djevojka, a one dolaze iz Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Crne Gore, Čilea, Italije, Kanade, Kosova, Mađarske, Makedonije, Meksika, Njemačke, Rumunjske, SAD-a, Srbije i Švedske.

Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama, koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 5. revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bira se 'Hercegovac godine'

U Tomislavgradu se bira najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Hrvatske

Deseta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH za 2023.

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana