Bosna i Hercegovina     | 19.06.2018. 16:59 |

Sud BiH i Pravni fakultet UNSA potpisali Sporazum o naučnoj saradnji

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 19.juna (FENA) - U Sudu Bosne i Hercegovine danas je potpisan  Sporazum o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji između Suda Bosne i Hercegovine i Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i registrar Suda BiH Emira Hodžić ugostili su ovom prilikom dekanesu Pravnog fakulteta prof. dr. Hajriju Sijerčić-Čolić i prodekana prof. dr. Fikreta Karčića.

Predsjednik Suda je istakao  kako teorija i praksa treba da budu međusobno koordinisane te izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma. Postojeća saradnja između ove dvije institucije dobila je i formalnu podlogu, a s ciljem daljeg unapređenja odnosa. Dekanesa prof. dr. Sijerčić-Čolić ukazala je na to da se Sporazumom obuhvataju različite vrste aktivnosti te izrazila spremnost za organizovanje zajedničkih edukacija, okruglih stolova i seminara.

Učesnici sastanka su iskazali snažnu zajedničku opredijeljenost za saradnju, u čijem će fokusu biti studenti, ali i ostali oblici naučne i stručne saradnje. Aktivnosti na realizaciji ciljeva ovog sporazuma bit će započeti u novoj akademskoj godini, saopćeno je iz Suda BiH.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu započeli praksu u Federalnoj upravi policije

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta