Sport     | 19.06.2018. 17:03 |

Izetbegović primio izaslanstvo Šahovskog kluba Bosna

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je izaslanstvo Šahovskog kluba Bosna.

Predsjedatelj Izetbegović čestitao je šahistima Bosne na nedavno osvojenoj 13. tituli ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine i brojnim dosadašnjim uspjesima.

U srdačnom razgovoru velemajstori Predrag Nikolić i Borki Predojević, kapiten ekipe Rešad Tutić, te predsjednica Kluba Dalida Jugo informirali su predsjedatelja Izetbegovića da je sa 13 osvojenih državnih titula i četiri titule prvaka Europe, Šahovski klub Bosna najtrofejniji svjetski šahovski klub.

Evocirane su i uspomene na srebrenu medalju koju je reprezentacija BiH osvojila na Šahovskoj olimpijadi u Moskvi 1994. godine. Reprezentacija BiH bila je sastavljena uglavnom od igrača Šahovskog kluba Bosna, među kojima je bio i velemajstor Predrag Nikolić.

Razgovarano je i o aktualnoj situaciji, te je konstatirano da uz manja ulaganja naši šahovski klubovi i reprezentacija mogu nastaviti sa ostvarivanjem zapaženih rezultata i time dati doprinos ugledu i afirmaciji Bosne i Hercegovine.

Predsjedatelj Izetbegović poželio je igračima Šahovskog kluba Bosna da nastave sa dobrim igrama i rezultatima u pojedinačnoj i klupskoj konkurenciji. Izetbegović je od Predraga Nikolića dobio na poklon medalju koju je ovaj velemajstor osvojio na posljednjem natjecanju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Cvijanović u Bakuu s predsjednikom Aliyevim razgovarala o globalnim političkim prilikama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo