Kultura     | 19.06.2018. 14:22 |

Ministar Kurić ugostio članove Plesnog kluba "Aster"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić ugostio je predstavnike Plesnog kluba „Aster“, predsjednika kluba i plesača Vedrana Marčetu, instruktoricu i plesačicu Valentinu Vavru te plesačicu juniorku Henu Helppikangas, saopćila je Pres-služba Kantona Sarajevo.

Ministar je plesačima čestitao uspjeh u ovoj godini, posebno rezultate postignute na Evropskom prvenstvu latinoameričkih i karipskih plesova.

Plesni klub „Aster“ je na tom takmičenju ostvario niz značajnih rezultata. U kategoriji odraslih, u argentinskom tangu, Valentina i Vedran su postali evropski prvaci te osvojili treće mjesto u kategoriji salse. Ovaj klub dao je i evropske prvakinje u formaciji Latin Show juniori, drugo mjesto u Latin Show grupe juniori te četvrto mjesto u Latin Show duo. 

- Izuzetno smo ponosni na uspjehe mladih plesača Bosne i Hercegovine. Zato smo danas sa šampionima bh. plesa razgovarali o podršci njihovom odlasku na svjetsko prvenstvo i o nizu projekata za razvoj plesne kulture u Kantonu Sarajevo - naglasio je ministar Kurić.

Predsjednik Plesnog kluba "Aster" Vedran Marčeta je kazao da je izuzetno zahvalan ministru Kuriću za mogućnost da se s Ministarstvom kulture i sporta ostvari saradnja na popularizaciji plesa među srednjoškolcima na području Kantona.

- Ministarstvo je uvijek pružalo podršku projektima kojima se populizira plesna kultura, najbolji primjer za to je Austrijski bal čiji smo jedan od organizatora - kazao je Marčeta.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Sarajevo domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za solo plesačice u latinoameričkim plesovima

Kovačević: Ples je idealna aktivnost za sve uzraste

Najmanje 2.000 učesnika se očekuje na najvećem sportsko-plesnom događaju u BiH (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'