Bosna i Hercegovina     | 19.06.2018. 13:09 |

Delegaciji sudaca iz Njemačke prezentiran rad Tužiteljstva BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Delegacija sudaca iz pravosudnog sustava SR Njemačke u okviru studijske posjete Bosni i Hercegovini i pravosudnim institucijama naše zemlje sastala se sa v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordanom Tadić i njenim suradnicima.

Tadić je kolegama iz Njemačke prezentirala ustroj pravosudnog sustava BiH i tužiteljskih institucija u našoj zemlji, nadležnost i unutarnji ustroj Tužiteljstva BiH, rezultate rada, kao i suradnju Tužiteljstva BiH sa zemljama regiona i EU, EUROJUST-om i drugim institucijama koje djeluju na međunarodnoj razini.

Na sastanku su prezentirani rad i rezultati institucije u proteklih 15 godina postojanja, koji su ostvareni u procesuiranju predmeta ratnih zločina, organiziranog kriminala, financijskog i gospodarskog kriminala, terorizma, korupcije i koruptivnih kaznenih djela, ilegalnih migracija, međunarodnog krijumčarenja opojnih droga, kao i drugim predmetima u kojima postupaju tužitelji Tužiteljstva BiH.

Također, na sastanku je prezentiran i rad i sudjelovanje Tužiteljstva BiH u međunarodnim operacijama u borbi protiv prekograničnog kriminala, kao i aktivnosti koje Tužiteljstvo BiH poduzima u borbi protiv terorizma i opasnosti od terorizma, ilegalnih migracija i trgovine ljudima i svih drugih kaznenih djela, kojima se ugrožava vladavina prava i sigurnost građana.

Gosti iz SR Njemačke, imali su prigodu pitati predstavnike Tužiteljstva BiH o segmentima koja ih zanimaju iz domena rada Tužiteljstva BiH i pravosuđa naše zemlje.

Posjeta sudaca iz Njemačke organizirana je u suradnji sa veleposlanstvom SR Njemačke u BiH, sa kojim Tužiteljstvo ima dobru i višegodišnju suradnju, a na inicijativu Vrhovnog saveznog suda SR Njemačke, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Steinmeier u Turskoj povodom obilježavanja godišnjice diplomatskih odnosa Berlina i Ankare

Njemačka uhapsila trojicu osumnjičenih za špijunažu s kineskom tajnom službom

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta