Kultura     | 19.06.2018. 14:25 |

Poznati finalisti za nagradu 'Zvono 2018'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Žiri za nagradu "Zvono 2018" izabrao je četiri finalista konkursa - Igora Bošnjaka iz Sarajeva, Nikolu Kekerovića iz Banja Luke, Vesnu Majstorović iz Gradiške i Sašu Tatića iz Banja Luke. 

Dobitnik nagrade bit će proglašen na otvorenju grupne izložbe finalista 12. oktobra ove godine u izložbenim prostorijama Udruženja "Sklop" u Sarajevu.

Nagrada "Zvono" dodjeljuje se mladim vizualnim umjetnicima iz Bosne i Hercegovine do 40. godine starosti, a pobjednik će imati priliku prisustvovati dvomjesečnom umjetničkom rezidencijalnom programu u New Yorku koji vodi Residency Unlimited, New York, i koji financijski podržava TMU Trust for Mutual Understandig, New York.

U žiriju za nagradu su nezavisni kustos i umjetnički savjetnik, Basel/CH & Brisel/BE Jean-Claude Freymond-Guth, dobitnica nagrade Zvono 2016, Brod/BA Nina Komel, kustosica i direktorica Jindřich Chalupecký Society, Prag/CZE Karina Kottova, profesor za Globalnu savremenu umjetnost, Tyler School of Art, Temple University, Filadelfija/USJames Merle Tmomas i i direktor agencije L' Agence à Paris/FR & co-kustos bosansko-hercegovačkog paviljona na 57. Venecijanskom Bijenalu, 2017.Christopher Yggdre, saopćeno je Udruženja "Sklop".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Poznati finalisti gitarijade 'Na putu za jug'

Radovi dobitnika i finalista Nagrade 'Zvono' izloženi u Udruženju 'Sklop'

Predstavljeni radovi finalista za nagradu mladim umjetnicima 'Zvono'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta