Kultura     | 19.06.2018. 09:55 |

Turneja mlade francuske kantautorice POMME u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Francuski institut u Bosni i Hercegovini, u partnerstvu sa Francuskim institutom iz Hrvatske, najavljuje regionalnu turneju mlade francuske kantautorice Pomme.

Koncert se odrzava u okviru Fête de la musique, muzičkog događaja koji se obilježava svakog 21. juna i koji slavi živu muziku i ističe svu raznolikost i raznovrsnost različitih muzičkih pravaca.

Pomme će  u Sarajevu nastupiti ispred Katerdale 22. juna, gostovanja u Mostaru i Banjoj Luci predviđena su za 23. i 24. juni. Ova mlada umjetnica također će 21. juna nastupiti u Splitu .

Specijalni gosti na koncertu u Sarajevu su The Odd Onez – četveročlana grupa mladih zaljubljenika u muziku i učenika međunarodne francuske škole u Sarajevu.

Partneri projekata su: Francuski institut Pariz, Međunarodna francuska škola iz Sarajeva, Centar za kulturu u Mostaru i Kulturni centar Banski Dvor iz Banja Luke

Pomme je dvadesetogodišnja kantautorica iz Lyona, svoju karijeru je započela u lionskim kafićima a sada već puni koncertne dvorane širom Francuske. Izdala je dva albuma (En cavale 2016. i À peu près 2017.) i ostvarila brojne saradnje sa već afirmisanim umjetnicima. U njenim pjesmama prepoznala se mlada generacija Francuza, o čemu svjedoči i veliki broj pregleda na youtubeu.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Mostarski srednjoškolci izradili rječnik francuskog jezika za olimpijce i paraolimpijce

Francuski veleposlanik učenicima uručio udžbenike: Izuzetno je važno učiti strane jezike

Veleposlanik Francuske sutra u Mostaru

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'