Servisne informacije     | 19.06.2018. 08:23 |

U Bosni jutros oblačno s kišom, u Hercegovini umjerena naoblaka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - U Bosni je jutros oblačno. Lokalno pada slaba kiša, a jače padavine su jedino na istoku Bosne. U Hercegovini je većinom mala do umjerena naoblaka. Oblačan je sjever Hercegovine.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan-sedlo 14, Sokolac 15, Sarajevo 16, Bugojno i Jajce 17, Livno, Sanski Most, Tuzla i Zenica 18, Bihać, Gradačac, Srebrenica i Zvornik 19, Banja Luka, Bijeljina, Brčko i Doboj 20, Grude i Prijedor 21, Trebinje 23, Mostar 24 i Stolac 26.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 5hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni će danas biti oblačno vrijeme s kišom ili lokalnim pljuskom u sjevernim, istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima.

U Hercegovini većinom će biti sunčano s umjerenom naoblakom. Oblačan će biti sjever Hercegovine. Poslijepodne je moguć lokalno pljusak na istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 25, na jugu zemlje od 27 do 31 stepen.

U Sarajevu danas će biti oblačno s kišom. Više padavina bit će prijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!