Bosna i Hercegovina     | 18.06.2018. 18:19 |

Održana obuka za članove stožera civilne zaštite

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 18. lipnja (FENA) - U sklopu Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2018. godini, u Širokom Brijegu je održana obuka za članove županijskog, gradskog, te općinskih stožera civilne zaštite, u organizaciji Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije. 

Na samom početku obuke nazočne je pozdravio dr. sc. Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije istaknuvši pritom ciljeve obuke kroz doprinos ujednačenom vođenju akcije zaštite i spašavanja u vrijeme i nakon prirodnih i drugih nesreća u jedinicama lokalne samouprave, kao i ulogu stožera civilne zaštite, operativno-stručnog tijela koje neposredno rukovodi akcijama zaštite i spašavanja. 

"Obuka u sustavu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, pored materijalnog opremanja, predstavlja temeljni preduvjet za učinkovito, stručno i kvalitetno izvršavanje svih poslova iz područja sustava zaštite i spašavanja", rekao je Martinović.

Mladen Bošnjak, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite ZHŽ-a održao je uvodno izlaganje na temu "Organizacija rada i uloga Stožera civilne zaštite u izvanrednim situacijama", a govorio je i o zakonsko-pravnoj regulativi uloge i djelovanja stožera, uz prezentaciju primjera iz 2012. godine kada je snježno nevrijeme zahvatilo tu županiju.

Voditelj Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Stožera civilne zaštite Grada Mostara Miroslav Landeka uz PowerPoint prezentaciju održao je predavanje na temu "Upravljanje u izvanrednim situacijama i krizno komuniciranje".

On je govorio o samom pojmu i vrstama krize, kao i postupanju u slučaju izvanrednih i iznenadnih situacija izazvanih prirodnim i drugim nesrećama, kao i odnosima s medijima.

"Iskren odnos s medijima i otvorena komunikacija pomažu organizaciji u toj mjeri da mediji od istinite činjenice, koja potencijalno može izazvati krizu, ne stvaraju napuhanu veliku priču", istaknuo je Landeka.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Tužilaštvu BiH obuka o rukovođenju procesom u predmetima korupcije i finansijskog kriminala

Nema podataka o materijalnoj šteti na području BiH nakon jutrošnjeg zemljotresa

Obuka za policijske službenike MUP-a ZDK uz podršku OSCE-ove misije u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo