Bosna i Hercegovina     | 18.06.2018. 18:19 |

Crnadak primio u oproštajnu posjetu ambasadora Mađarske u BiH Jozsefa Negyesija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Ministar vanjskih poslova Igor Crnadak primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Mađarske u BiH Jozsefa Negyesija.

Na sastanku je razgovarano o napredovanju BiH u okviru procesa evropskih integracija, političkoj situaciji u BiH i regionalnim odnosima. 

Ministar Crnadak je izrazio zahvalnost na podršci koju Mađarska pruža Bosni i Hercegovini na putu njenih evropskih integracija, kako bilateralno, tako i kao članica i trenutno predsjedavajuća Višegradske grupe, kao i za lični angažman ambasadora Negyesija na unapređenju odnosa BiH i Mađarske.

Ambasador Negyesi je zahvalio na gostoprimstvu i dobroj saradnji sa institucijama BiH te  poželio da BiH nastavi ostvarivati napredak u procesu evropskih integracija. Izrazio je i nadu da će BiH uskoro dobiti status kandidata za članstvo u EU. Kao primjer snažne i kontinuirane podrške Bosni i Hercegovini, ministar Crnadak i ambasador Negyesi su zajednički konstatovali da je ministar vanjskih poslova Mađarske Péter Szijjártó šest puta posjetio Bosnu i Hercegovinu, od toga dva puta Banju Luku te da su BiH i Mađarska potpisale tri sporazuma.

Ambasador Negyesi je uručio na sastanku i poziv ministru Crnatku za učestvovanje na konferenciji u Budimpešti 10. jula 2018. godine na kojoj će se govoriti o ilegalnoj migraciji,  problemima migranata i novim rutama, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Crnadak: Schmidt radi za SNSD i Dodika i oni rade za njega

Crnadak: Problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH je njegov problem

Crnadak: Svi moraju poštovati odluke CIK-a, izjave o sukobima su neodgovorne

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta