Stranačke aktivnosti     | 18.06.2018. 17:03 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Danas je u Sarajevu održana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte.

Predsjedništvo je još jednom podržalo  inicijativu  da se po hitnom postupku na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH nađe Prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u federalnom parlamentu, podržan od strane SDP-a, DF-a, SBB-a, SDA i Naše stranke. Pozivamo i druge političke subjekte da prihvate ovaj prijedlog za koji tvrdimo da je jedino moguć u ovom trenutku. Stoga, još jednom podržavamo za sutra zakazano potpisivanje ove zajedničke inicijative.

Ovjerom koalicije Proevropski blok na području Republike Srpske, Predsjedništvo je konstatovalo da se i time podržao zajednički nastup SDP-a, SBB-a, Nezavisnog bloka i DF-a na predstojećim izborima za nivo ovog entiteta. Sporazum o tom zajedničkom nastupu Proevropskog bloka biće potpisan u Banja Luci, 21.06.2018.godine.

Predsjedništvo DF-a je ostalo opredjeljeno i za zajednički izborni nastup sa Građanskim savezom, što će biti potvrđeno i Koalicionim sporazumom. Ova koalicija nosiće naziv: DF-GS, ŽELJKO KOMŠIĆ: BIH POBJEĐUJE! Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je informisano i o toku pravljenja izbornog programa, a uskoro  se može očekivati i njegova javna promocija.

Pošto se u poslednje vrijeme ponovo aktueliziralo pitanje Zakona o akcizama i njegovim efektima, Demokratska fronta naglašava da su naši zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta BiH glasali protiv usvajanja ovog Zakona.

Pokazalo se da politički subjekti koji su ga podržali nisu čak u stanju ni podjeliti novac koji se do sada prikupio na ovoj stavci, a pošto cijenimo da je primjena ovog Zakona još jedan udar na standard građana, ukoliko dođe do rasprave o tome,  naši zastupnici glasaće za ukidanje njegove dalje primjene, odnosno njegovo stavljanje van snage.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo