Kultura     | 18.06.2018. 15:37 |

U Centru 'Safet Zajko' održan koncert duhovne muzike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Općina Novi Grad Sarajevo organizirala je trećeg dana Ramazanskog bajrama druženje uz koncert duhovne muzike na kojem su nastupili hafiz Aziz Alili, Zejd Šoto, Mesut Kurtiš i Ahmed Alili.

Koncert je održan u Centru "Safet Zajko", gdje su mnogobrojni posjetioci uživali u raznovrsnim interpretacijama ilahija i kasida.

Otvorio ga je poznati bosanskohercegovački interpretator duhovne muzike Zejd Šoto, koji već godinama svojim glasom oduševljava domaću i inozemnu publiku.

Novogradsku publiku Šoto je počastio vokalnim izvedbama ilahija i kasida na bosanskom, turskom i engleskom jeziku. Osim najnovijih interpretacija, izvedene su i neke starije poznate ilahije uz koje su odrastale starije generacije.

Prisutni su mogli čuti i poznate ilahije u izvedbi jednog od najboljih učača ilahija i Kur'ana hafiza Aziza Alilija i njegovog sina Ahmeda, kao i interpretacije poznatog tursko-makedonskog interpretatora duhovne muzike Mesuta Kurtiša.

Koncert je održan u sklopu manifestacije "Novogradski dani 2018", a prisustvovalo mu je blizu dvije hiljade građana, saopćeno je iz press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U naselju Sokolje u toku izgradnja staze za trčanje, tribina i košarkaškog igrališta

Izetbegović: Moramo napraviti velike i hrabre iskorake za budućnost, imamo viziju i plan za to

Obilježavanje Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu