Bosna i Hercegovina     | 18.06.2018. 15:14 |

Prijem povodom Ramazanskog bajrama u Domu OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Sead Jusić sa predstavnicima Zajedničkog štaba OSBiH i vojnim muftijom Hadisom ef. Pašalićem bio je domaćin tradicionalnog prijema povodom Ramazanskog bajrama, koji je danas održan u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Bajramski prijem upriličen je za predstavnike svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnike vjerskog, javnog i kulturnog života u BiH, međunarodnih organizacija u BiH, te za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik ministra odbrane Boris Jerinić, predstavnici Kabineta ministrice odbrane BiH, zamjenici načelnika Zajedničkog štaba OSBiH generali Gojko Knežević i Ivica Jerkić, pomoćnici ministra odbrane BiH, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, predstavnici pravoslavne i katoličke crkve u BiH, predstavnici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, Komande EUFOR-a u BiH, komandant NATO štaba u Sarajevu brigadni general Robert Huston, generalski kor Oružanih snaga BiH, kao i članovi vojnodiplomatskog kora u BiH i drugi predstavnici međunarodnih organizacija.

Zamjenik ministra odbrane Sead Jusić zahvalio je zvanicama za prisustvo, muslimanima čestitao Ramazanski bajram i u obraćanju ukazao na značaj zajedničkog obilježavanja državnih, vjerskih i kulturnih blagdana u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Zamjenik Jusić je naglasio da Ministarstvo odbrane BiH prepoznaje i njeguje tradiciju obilježavanja blagdana i značajnih datuma u vjerskim kalendarima crkava i vjerskih zajednica u Bosni i Hercegovini i da je blagdansko ozračje uvijek prilika da jedni drugima zaželimo, mir, sreću i blagostanje.

- Blagdani su prilika da pogledamo oko sebe, u kakvom su stanju oni koji nas okružuju, jer komšija je čovjeku najpreči i tu treba da bude bratska ljubav. Također, od velike važnosti je da među nama postoji tolerancija, solidarnost, dijalog, slušanje i razumijevanje. Upravo iz tih razloga, uvijek nam je iznimno drago kad naše univerzalne radosti dijelimo s komšijama, kolegama i dragim prijateljima - istakao je zamjenik ministra odbrane Sead Jusić, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Helez s turskim sekretarom za vojnu industriju na Sajmu u Dohi: Turske firme spremne za posao u BiH

Helez i Goganović u nastupni posjet primili vojnog izaslanika Crne Gore

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo