Najave     | 18.06.2018. 11:43 |

Konferencija o reformi sistema javnih nabavki u BiH sutra u Sarajevu

FENA Saopćenje

 

 

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH), Antikorupcijska mreža ACCOUNT i Agencija za javne nabavke organizuju sutra u Sarajevu konferenciju "Reforma sistema javnih nabavki u Bosni i Hercegovini“, na kojoj će biti predstavljene dosadašnje i planirane aktivnosti institucija i organizacija civilnog društva na unapređenju Zakona o javnim nabavkama, te praćenju javnih nabavki u BiH.

Kako je najavljeno iz TI BiH, ovom prilikom biće predstavljeni prijedlozi izmjena Zakona o javnim nabavkama sačinjeni od Radne grupe za izmjene Zakona, kao i prijedlozi organizacija civilnog društva, usmjereni na povećanje transparentnosti i prevenciju korupcije u javnim nabavkama.

Pored toga, konferencija će pružiti priliku za razmjenu iskustava između nadležnih institucija i organizacija civilnog društva u pogledu praćenja javnih nabavki i trenutne prakse u toj oblasti u Bosni i Hercegovini.

Učestvovat će predstavnici Agencije za javne nabavke BiH, Ureda za razmatranje žalbi BiH, institucija koje su sačinjavale Radnu grupu za izmjene Zakona, organizacija civilnog društva koje su aktivne u praćenju procesa javnih nabavki, kao i relevantni eksperti i predstavnici međunarodnih organizacija i institucija.

Uvodna obraćanja na skupu će, osim organizatora, imati i ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack, te šef Delegacije EU u BiH Lars Gunnar Wigemark.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pododjeljenje za javne nabavke Vlade distrikta Brčko za devet mjeseci ove godine pokrenulo je preko 300 postupaka javnih nabavki

TIBIH - Izvještaj EU pokazao da nema napretka u borbi protiv korupcije

'CORE Days 2023': Panel rasprava o zelenim javnim nabavkama (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana